Japanse aandelen

Mogelijkheden in Japan, het land van de rijzende zon, zijn lange tijd door beleggers gemeden vanwege de trage groei en slechte demografie. Maar wie goed kijkt, ziet een verrassend aantal investeringsmogelijkheden. Niet alleen kan het land bogen op benijdenswaardige sterke punten, zoals hoogwaardige arbeidskrachten en technische superioriteit, ook zijn er ook veel topbedrijven die wereldleider op hun vakgebied zijn. En steeds vaker is hun lot verbonden met de groei van de opkomende wereld. Kortom, beleggen in Japanse bedrijven is niet hetzelfde als wedden op de Japanse economie.

Aberdeen Global – Japanese Equity Fund

Het Aberdeen Global – Japanese Equity Fund belegt in aandelen en aan aandelen gerelateerde effecten van ondernemingen die statutair gevestigd zijn in Japan, en/of ondernemingen die hun bedrijfsactiviteiten hoofdzakelijk in Japan uitvoeren.

Redenen om te beleggen:

  • Japan is de thuisbasis van tal van hoogwaardige bedrijven met duurzame concurrentievoordelen.
  • We hebben een flexibele portefeuille met circa 30 bedrijven die we door en door kennen en die onafhankelijk van onderdelen van de benchmark is samengesteld omdat we niet verplicht zijn om aandelen te bezitten.
  • Het Tokyo Investment Team is volledig geïntegreerd in ons bredere Asian Equities Team en we beleggen al ruim 25 jaar actief in Japanse aandelen.

 

Aberdeen Global – Japanese Smaller Companies Fund

De Aberdeen mondiaal – Japanse kleinere Companies Fund investeert in aandelen en "equity"-gerelateerde effecten van kleinere bedrijven met hun statutaire zetel in Japan en/of, kleinere bedrijven hebben het overwicht van hun zakelijke activiteiten in Japan.

Redenen om te beleggen:

  • De beste bedrijven van Japan profiteren van de groei in de overzeese markten en een focus op aandeelhouderswaarde, waarbij vele van hen marktleider in hun respectievelijke sector zijn.
  • We hebben een flexibele portefeuille met tussen de 30 tot 40 bedrijven; we zijn langetermijnbeleggers en kennen elk bedrijf van binnen en van buiten.
  • Onderzoek naar de dekking voor kleinere bedrijven is vaak oppervlakkig en de markt wordt dikwijls verkeerd gewaardeerd. Dit is gunstig voor actieve beheerders zoals wij die hun eigen onderzoek doen.